сряда, 15 юни 2011 г.

9 станаха жертвите при тежката катастрофа на АМ ”Тракия”

снимка: БГНЕС
Девет души загинаха, а 6 са тежко ранени, след като автобус се преобърна на автомагистрала "Тракия" след разклона за Хисаря тази нощ и се запали. Сред жертвите е и говорителката на Областната дирекция на МВР в Стара Загора Йонка Георгиева, съобщава Dir.bg.
6 души са загинали на място, а други двама  - мъж и жена на 20 и 22 години са починали в болница.
Деветата жертва е говорителката на областната дирекция на МВР в Стара Загора Йонка Димитрова, която е пътувала в автобуса. Тя бе тежко ранена и откарана в кома в пловдивската болница, но въпреки усилията на лекарите е починала. По информация на директора на ОДП-Стара Загора главен комисар Алекси Алексиев, съпругът на Георгиева е на място, за да извърши разпознаването.
В УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив за лечение остават шестима души. Двама от тях са във кома. Общо 16 пострадали са преминали през болницата.
Двама от настанените за лечение са в неврохирургията - мъж и жена, като жената е в много тежко състояние, съобщи БТА, като се позова на Донка Андонова, завеждащ "Връзки с обществеността" на УМБАЛ. Трима са в Лицево-челюстна хирургия, един е оставен за лечение във Втора хирургия - "Гръдно-коремна".
Към момента не се налага спешно доставяне на кръв в пловдивската болница,  съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването, като се позоваха на Националния център по трансфузионна хематология. Повечето от хората, които са били хоспитализирани, са били в стрес, с контузии, и не са били с тежки наранявания, така че болницата няма спешна нужда от кръв.
Както E79 news писа тежка катастрофа, стана на магистрала "Тракия" около 30 минути след полунощ в сряда.
Автобусът, в който пътували жертвите, се движел от София към Бургас. На 130-тия километър от пътя той се ударил в лявата мантинела, преобърнал се по таван и се възпламенил.
Ранените при инцидента са 20. Всички пострадали са получили медицинска помощ в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Шестима от тях са хоспитализирани, а останалите са освободени след преглед.
В болницата се намира и 5-годишно дете, чиито майка и сестра са загинали в катастрофата.
На мястото на инцидента са починали шестима - един мъж и пет жени, а две от жертвите издъхнали след транспортирането им до лечебното заведение в града под тепетата, съобщи д-р Иван Стойнов от Центъра за спешна помощ.
Зад волана на автобуса на фирма "Ентуртранс" седял 43-годишен мъж. Той е в добро здравословно състояние и е задържан в ареста за 24 часа. Твърди, че не помни какво точно се е случило. Отрича обаче той да има вина за инцидента. Пробата за наличие на алкохол в кръвта му е отрицателна. Това съобщи за предаването на bTV "Тази сутрин" шефът на Областната дирекция на полицията в Пловдив старши комисар Тодор Чонов."В автобуса са пътували общо 31 души", каза още той. И уточни, че се работи по две версии за причината за катастрофата - заспиване на водача зад волана и техническа неизправност на машината.Пред колегите си от фирма "Ентуртранс" шофьорът разказал, че точно преди 20-годишната машина да се удари в мантинелата, чул трясък откъм задната й част. Затова допуска, че причината за инцидента е спукана гума, съобщи служителят на компанията Николай Точев.В ефира на bTV той увери, че автобусът е бил в изправност. Преминал годишен технически преглед през март. Двамата водачи пък били с "достатъчно голям стаж".

Няма коментари:

Публикуване на коментар