вторник, 28 септември 2010 г.

22-ма първокласници в Гоце Делчев се обучават целодневно

Родителите на 22-ма първокласници в Трето ОУ „Братя Миладинови” в Гоце Делчев са пожелали децата им да бъдат обучавани целодневно. 
За малчуганите е осигурен обяд и педагогически персонал, който да ги подготвя за следващия учебен ден. Предвидени са и консултанти за занимания по интереси, забавни игри и спорт.
Трето основно училище "Братя Миладинови" в Гоце Делчев е единственото в града, което е осигурило целодневно занимание за първокласниците. "Тази година имаме 22 деца, които се обучават цял ден. Те са в полуинтернатна група, в която децата се обучават по желание на родителите. Следобед децата имат два часа самостоятелна подготовка, след което се организират занимания по интереси, забавни игри и спорт, така че децата да не скучаят", каза директорът на училището Марияна Халачева.
Целодневното занимание засега не е задължително и е само за ученици, чиито родители са го пожелали. Включването на децата в целодневно обучение става чрез декларация, подадена от родителите. Тази форма на целодневно занимание e много удобна за родители, които са трудово ангажирани и които нямат възрастни хора в семейството си, които да се занимават с децата, коментира още директорът Халачева.
За целодневното обучение на ученици засега училищата получават по 427 лв. целеви средства за учебната година. Парите са недостатъчни и това налага доплащане на обяда от родителите, което по груби изчисления е около 2 лв. на ден. Родителите са мотивирани да оставят децата си за целодневно обучение и нямат претенции към допълнителната такса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар