понеделник, 14 март 2011 г.

Автобусните билети в Гоце Делчев с 2 лева по – скъпи

С 2 лева по – скъпи са автобусните билети за междуградските линни от днес в Гоце Делчев.
 Поскъпването на горивата доведе и до нови цени До Пловдив вече ще се пътува за 18 лева, вместо за 16, до София отново за 18, при досегашна цена 14 лева, а пътуването до Благоевград ще струва на гоцеделчевци 10 лева. Тази информация даде представител на местна превозваческа фирма.
Около 1000 автомобила се включиха в протестното шествие с коли в Гоце Делчев вчера, зареждаха на символични цени на две от бензиностанциите в града. Това беше част от
националния протест срещу високите цени на горивата, организиран в социалната мрежа фейсбук.
С вой на сирени и надути клаксони 3 – километровата опашка от автомобили блокира най – важните улици и булеварди на Гоце Делчев за около час и половина. В нея включиха и представИзходният пункт на протеста бе Дома на културата в Гоце Делчев, откъдето започна обиколката. Тя премина през улиците „Драма”, „Бяло Море, „Солун, мина през булевард „Гоце Делчев” и отидоха да заредят резервоарите си. Сумите, които оставяха на работниците на бензиностанциите варираха от 0, 70 до 2 лева. След символичното „зареждане” колоната от автомобили се отправи към главния път Гоце Делчев – Драма и се върна обратно. Полицията следеше за нормалното преминаване на протеста и нормалния трафик в града.
От организаторите обявиха, че не са изключени други протести.

Източник: Фактор нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар