вторник, 15 февруари 2011 г.

Срязаха лентата на новия кабинет с национален електронен дневник в ПМГ

снимка: E79 news
Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и началникът на РИО – Благоевград Ивайло Златанов откриха нов кабинет, свързан със системата за национален електронен дневник в Природоматематическа гимназия „Яне Сандански” в Гоце Делчев.

    Началникът на регионалното звено на просветното министерство направи събеседване с учителския колектив на школото. Една от темите на разговор беше дали има заложени средства за допълнителни квалификации на учителите.
 „Няма промени във финансирането на училищата за допълнителни средства за квалификации на учителите”, уточни Златанов и допълни, че новият проектозакон за народната просвета ще бъде гласуван през април и тогава ще стане ясно ще има ли допълнителни средства за тази дейност.
   Той благодари на министерството за осигуряването на нужната техника за работата на този дневник. Той ще бъде полезен както за учителите, така и за родителите на учениците. Данните ще бъдат предавани чрез локален сървър, а не по интернет.
   Природоматематическата гимназия в Гоце Делчев е една от шестте в Благоевградска област, която ще пробва пилотно новите електронни дневници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар