вторник, 25 януари 2011 г.

Започва изкупната кампания на тютюна в седем от гоцеделчевските села

Утре започва изкупната кампания на тютюна в седем от гоцеделчевските села. Очаква се зве от фирмите изкупвачи да започнат изкупната кампания на тютюна. 
Тютюнопроизводителят Иван Сабахлъков обясни, че цените на тютюна са паднали с около 30 до  50 ст.  „Около 3, 70 лв. за килограм до 4, 00 лв. е изкупната цена сега”, каза още Сабахлъков. Той потвърди информацията, че някои от присъстващите на протеста през миналата седмица в Гърмен са били привиквани в полицията. Тогава протестиращите запушиха входовете на Гоце Делчев и блокираха пътя за Доспат и за границата с Гърция. „Защо привикват обикновените хора, а не привикват тези, които ни лъжат - сегашното правителство и предишното”, каза Сабахлъков.
 Вчера протестираха тютюнопроизводителите от Хасковско. Колегите им от неврокопския край са готови да отстояват исканията си, докато не бъдат изпълнени. В четвъртък трябва да бъде подписано от министъра на земеделието Мирослав Найденов искането на тютюнопроизводителите да бъдат изплатени 75 млн. лв. за референтния период. Ако не бъде подписано, хората са готови да излязат отново на протест. „ Имаме уверението на министъра да подпише исканията ни, в четвъртък, но не знаме дали ще стане”, допълни  Иван Сабахлъков.

E-79 NEWS

Няма коментари:

Публикуване на коментар